Pikantní srnčí řízečky Zobrazit větší

Pikantní srnčí řízečky

Ingredience

  • 1000g srnčí kýty nebo hřbetu
  • 5 polévkových lžic sádla
  • 100g soli
  • 100g chilli
  • 500g hladké mouky
  • 4ks vejce
  • 500g strouhanky
  • 1ks citron

Příloha lehký bramborový salátek

  • 500g vařených brambor
  • 1ks velké cibule
  • 3ks kyselé okurky
  • 1ks sůl
  • 1ks pepř

Postup přípravy

Maso nakrájíme na plátky, naklepeme a po stranách nařízneme, aby se nám nekroutilo při smažení. Osolíme, posypeme kořením chilli a obalíme v trojobalu (mouka, vajíčko, strouhanka). Na rozpáleném sádle pomalu smažíme po obou stranách řízky dozlatova. Horké řízky podáváme s bramborovým salátem a zdobíme citronem. DOBROU CHUŤ.

Bramborový salát připravíme snadno, vařené brambory nakrájíme na kostičky, cibuli a okurky také. Vše promícháme dohromady, osolíme a opepříme dle chuti.